Direct contact? Bel: 035 - 303 86 00

HomeProjectenKantoor aan huis

Kantoor aan huis

Wonen en werken lopen ongemerkt in elkaar over 

De renovatie van Huizerweg 9 is een bijzonder project voor Lokaal18b2. Eigenaresse Gea kocht het samen met haar man Peter om er een warm thuis van te maken voor haar jonge gezin. Ze wilden het jaren 20 karakter van het huis zoveel mogelijk behouden, maar tegelijkertijd een ruimte, lichte en duurzame gezinswoning creëren waar ze samen met hun twee jonge dochters prettig in kon wonen én werken. Daarvoor moest het nodige gebeuren. Het pand was jarenlang in gebruik geweest als winkelpand en was compleet uitgewoond. 

De buitengevel was verwaarloosd, het dak lekte en de kozijnen waren deels verrot. Het huis was erg onhandig ingedeeld. De benedenverdieping bestond uit een grote L-vormige winkelruimte met achterin een kleine, afgesloten keuken. Op de bovenverdieping was een gecombineerde woon/slaapkamer waar de vorige bewoners leefden. De keuken en het sanitair waren hopeloos uit de tijd. De elektra incl. bekabeling was sterk verouderd. Er zat niets anders op dan het huis helemaal te strippen en opnieuw op te bouwen. 

De gevel van het pand is (in tegenstelling tot het naastgelegen pand) in oude stijl gerestaureerd zodat het originele metsel- en houtwerk bewaard is gebleven. Daarbij zijn de oude kozijnen waar nodig gerepareerd en voorzien van dubbel glas. Het dak is deels vervangen en helemaal geïsoleerd. Het pand ging van energielabel G naar A. 

De benedenverdieping is onherkenbaar veranderd. Aan de voorzijde maakten we een praktische, gezellige kantoorruimte, aan de achterkant een lichte, moderne gezinskeuken. De ruimtes zijn van elkaar gescheiden door antieke glas-in-lood deuren. Ze komen uit een oude Parijse villa waar ze als balkondeuren werden gebruikt. Het voormalige keukentje is omgetoverd tot een comfortabele woonkamer.

De nieuwe keuken is compact ingericht en van alle apparatuur voorzien. Blikvanger is het betonnen keukeneiland dat uitloopt in een lange tafel. In de wanden zijn enkele onzichtbare kasten ingebouwd. De oude details van het glas-in-lood , de eiken vloer en de gekleurde muren vormen een mooi contrast met de moderne keuken en geven volop sfeer. De hoge, grote ramen zorgen voor veel lichtinval waardoor het ruimtelijk aanvoelt.

De donkere bovenverdieping is veranderd in een fijne etage met drie slaapkamers en een frisse, moderne badkamer. De master-bedroom heeft openslaande deuren naar het balkon aan de voorzijde van de woning. Aan weerszijden van het huis liggen twee kleinere slaapkamers die deels onder dak liggen. Deze zijn elk voorzien van een dakkapel voor meer licht en ruimte. Onder de schuin aflopende wanden zijn praktische inbouwkasten gemaakt zodat alle beschikbare ruimte zo goed mogelijk benut wordt.

Het sanitair is helemaal aangepast aan de eisen van deze tijd. Met name de badkamer is flink onder handen genomen. Hij heeft een eigen dakkapel met daaronder een opvallende, tweedelige wastafelcombinatie. Verder staat er een vrijstaand bad in dat deels onder het dak doorloopt en een complete inloopdouche. De witgeschilderde wanden, het moderne sanitair en het meubilair zorgen voor rust en eenheid, de speelse tegelvloer van mozaïek brengt warmte en sfeer. 

“Als architect zag ik meteen de mogelijkheden van het pand. Het is helemaal geworden zoals ik het in mijn hoofd had: een eigentijds en gezellig huis voor mijn gezin, maar ook lekker praktisch en comfortabel. Ik wilde persé een kantoor aan huis, zodat ik overdag in de buurt van mijn dochters kon zijn. Het is een mooie, multifunctionele werkruimte geworden voor 2-3 medewerkers. Heel geschikt om opdrachtgevers te ontvangen, maar ook om rustig te werken.

In totaal zijn we vijf maanden bezig geweest met de verbouwing. Dat is langer dan de meeste projecten, maar het is het helemaal waard geweest. Tot 2019 hebben we met veel plezier in het huis gewoond. In die tijd was mijn bedrijf zo gegroeid dat ik extra kantoorruimte nodig had, en dus besloten we het huis te koop te zetten. In no-time was het verkocht aan een ander jong gezin dat er nog steeds naar volle tevredenheid woont”.

Bij dit project werkten wij samen met:
Schilderwerk: Van Vulpen vastgoedonderhoud
Infraroodverwarming: Polarheat
Elektrische installaties: Ibok
Loodgieter: Maas totaal
Hovenier: Bax Hoveniers
Interieurbouw: Meubelmakerij van de Burgt