Direct contact? Bel: 035 - 303 86 00

Home > Projecten > Herbestemming klaslokaal

Herbestemming klaslokaal

Wonen in een schoolgebouw hoeft je niet het gevoel te geven op school te zitten. Dit appartement is gerealiseerd in een van de klaslokalen van de voormalige Mariaschool in Bussum. In de gevel zijn de grote hoge ramen, die mede de architectuur van het pand bepalen, gehandhaafd. Daardoor ontstaan er achter de gevel ruimtes van 4,5 meter hoog waar het daglicht vrij binnen kan stromen. In het ontwerp van het appartement, dat slechts 50m2 groot is, is slim gebruik gemaakt van deze hoogte. Door het appartement als een loft te ontwerpen zijn bijna alle ruimtes aan elkaar verbonden. Overal in het appartement zijn onderdelen aangebracht die meer leef- en bergruimte scheppen, maar geen ruimte innemen. Zoals een opklapbaar inpandig balkon, onzichtbare elektrische luiken in de vloer, een verstopte ruimte voor de kattenbak en laden die oneindig veel bergruimte bieden.