Direct contact? Bel: 035 - 303 86 00

Home > Projecten > Een logische herindeling van een jaren 20 appar...

Een logische herindeling van een jaren 20 appartement

Meer lichtinval en een logische herindeling van het appartement

Dit appartement bevindt zich op de begane grond van een historisch, door Berlage in 1927, ontworpen pand.  Het ligt in het, ook door Berlage ontworpen, plan Zuid in Amsterdam. Als gevolg van de aanbouw aan de achterzijde was het middendeel van het appartement erg donker geworden. De kamerbrede kast die daar stond deelde de lange ruimte ook fysiek doormidden. Door de kast weg te halen, een stalen pui te plaatsen en de woonkamer en de keuken om te wisselen, ontstaat er een grote aaneengesloten lichte leefruimte. De keuken ligt als centrale plek in het midden, geflankeerd door de woonkamer aan de voorzijde en een tuinkamer aan de achterzijde. De tuinkamer is getransformeerd tot een lounge met veel lichtinval met als extra wens een open haard.

Bij dit project werkten wij samen met:
Aannemer: Westland constructions 
Infraroodverwarming: Polarheat infraroodverwarming
Interieurbouw: Opmerkelijk interieurbouw
Stalen pui: Jip Utreg
Vloeren: Moduleo