Direct contact? Bel: 035 - 303 86 00

HomeProjectenEen complete verbouwing van een jaren 80 woning

Een complete verbouwing van een jaren 80 woning

De Hilversumse Meent is een buurt die in de jaren tachtig is gebouwd met als stedenbouwkundig uitgangspunt: het creëren van een kindvriendelijke- en autovrije buurt. Dat heeft geresulteerd in een rustige en  ruimtelijke wijk.

Midden in deze buurt staan twee woonhuizen, waarvan één de lokale tandartspraktijk huisvestte. De kopers waren gevallen voor de mooie ligging van het huis, de tuin en de bijzondere vorm van de twee panden. Zowel de binnen- als de buitenzijde waren in de loop van de jaren toe aan een upgrade. Het hele pand is daarom van onder tot boven gestript. De oude praktijk is getransformeerd tot een slaapkamer met badkamer-en-suite, en grenst aan een grote werkruimte. De woonkamer is de knusse en besloten ruimte gebleven die het al was. Door het verwijderen en verplaatsen van een aantal wanden zijn de eetkamer en keuken beter met elkaar verbonden. Twee grote puien met openslaande deuren verbinden de eetkamer en de keuken ook met de tuin.  De drie slaapkamers op de verdieping hebben als extraatje een balkon gekregen.

Weinig onderhoud

Aan de buitenkant van het pand is de vervallen houten gevelbekleding vervangen door een warme houten gevelbekleding die lang mooi blijft en weinig onderhoud nodig heeft. In de tachtiger jaren was het modieus om kalkzandsteen ook als buitensteen toe te passen. Helaas had deze steen in de loop van de jaren zijn mooie witte uitstraling verloren. De laatste stap van de verbouwing was het stukadoren van de hele buitengevel. 

Bij dit project werkten wij samen met:
Aannemer: Gooi's Bouwbedrijf
Elektrische installaties: Ibok
Interieurbouw: Opmerkelijk interieurbouw
Loodgieter: Ab Mouissie
Gevelbekleding: Plastica
Vloeren: Moduleo