Direct contact? Bel: 035 - 303 86 00

HomeOver Lokaal 18b2

Vertrouwen in creativiteit

Lokaal 18b2 is in 2012 opgericht door Gea van der Horst. Bij de start van Lokaal 18b2 woonde zij in een herbestemd klaslokaal in de voormalige Mariaschool in Bussum. Het oude klaslokaal had, na de herbestemming, huisnummer ‘18b2’ gekregen. Ze verbouwde het later zelf tot een sfeervolle loft. 

Gea begon haar bedrijf, dat inmiddels is uitgegroeid tot een bureau met een mooi team aan medewerkers, aan de keukentafel in dat voormalige klaslokaal. Kenmerkend voor haar stijl en haar ontwerpen is de combinatie van oude en nieuwe elementen. De keuze voor de naam van haar bureau lag dan ook voor de hand: oud (Lokaal) met nieuw (18b2).

Gea van der Horst
Gea volgde haar opleiding aan de Hogeschool van Utrecht en aan de Technische Universiteit in Delft. De liefde voor het ontwerpen en voor oude, karaktervolle gebouwen zat er al jong in. Al vanaf haar 12e jaar wist Gea dat ze architect wilde worden. Ze had een grote voorliefde voor 'oude' gebouwen met karakter en was voortdurend bezig met het verzinnen van slimme oplossingen om ruimten zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Die liefde en haar vakinhoudelijke kennis zet ze nu in om veel van die karaktervolle 'oude' gebouwen een nieuwe of extra invulling te geven. Haar eerste woning, het voormalige klaslokaal, is daar een mooi voorbeeld van. 

Vanuit haar enthousiaste en oplossingsgerichte gerichte manier van werken heeft ze voor vele opdrachtgevers, zowel particulieren als zakelijke, een nieuw 'thuis' gecreëerd. Een plek waar mensen zich prettig voelen. Waar gewoond en/of gewerkt kan worden.

Naast herontwikkeling van bestaande bouw, de grote passie van Gea, is het bureau ook gespecialiseerd in het oplossen van complexe bouwkundige vraagstukken en worden we regelmatig gevraagd voor het verduurzamen van bestaande woningen. 

Arthur Claassens

Van jongs af aan is Arthur Claassens gefascineerd door beeldende kunst. Als architect combineert hij zijn talent voor vormgeving met zijn belangstelling voor het bouwen met hout en steen. Hij denkt gemakkelijk buiten de gebaande paden, zoekt als geen ander naar creatieve oplossingen voor alledaagse vraagstukken en is een scherp luisteraar. Hij weet in gesprekken bij een klant vaak heel goed te achterhalen waar het echt om gaat. 

Hij kent alle faccetten van het bouwproces. Een creatief architectonisch concept omzetten in een realistisch ontwerp? Dat is voor hem kinderspel. Al in een vroeg stadium maakt hij de juiste keuzes om bijzondere projecten te realiseren binnen de gestelde financiële en bouwkundige kaders.

Arthur Claassens studeerde in 1998 af aan de TU Eindhoven aan de faculteit architectonisch ontwerpen. Een deel van zijn studietijd bracht hij door in Wenen, een belangrijke hoofdstad voor de moderne architectuur.

Samenwerking 

Op kantoor worden Arthur en Gea bijgestaan door een aantal bouwkundig tekenaars en assistenten. Daarnaast werken we samen met specialisten uit ons netwerk die goede kwaliteit leveren voor een eerlijke prijs. Constructeurs, aannemers, installatietechnische adviseurs, bouwkostendeskundigen en andere vakmensen. Voor elke opdracht kijken we welke disciplines nodig zijn.

Lokaal 18b2 Bouw BV

Naast het architectenbureau is Gea een bouwonderneming gestart. Vanaf 2019 is het nu dus ook mogelijk om niet alleen uw wensen te laten ontwerpen, maar ook daadwerkelijk te laten uitvoeren.