Direct contact? Bel: 035 - 303 86 00

HomeHerbestemming gebouwen

Een waardige herbestemming van oude gebouwen

Lokaal 18b2 is een architectenbureau, gevestigd te Naarden, dat zich in het bijzonder wijdt aan herbestemming van oude panden. Niet alleen acht zij het belangrijk op die manier leegstand te voorkomen, een eeuwige zonde, ook ziet zij het belang van een voortborduren op oude stijl in een nieuw jasje.

Een nieuwe vormentaal in een transformatie

Lokaal 18b2 bezigt wat zij predikt. Gevestigd in de voormalige Mariaschool te Bussum, is de studio een verwezenlijking van de genoemde waarden. Deze oude school bevat een prachtige oude architectuur, waarvan het karakter nog in vele elementen doorsijpelt. Toch is een nieuwe vormentaal aangegaan en heeft het gebouw een nieuwe bestemming gekregen, namelijk ateliers en appartementen. Niet alleen voormalige scholen ondergaan zo’n herbestemming, ook vele kerken, kazernes, fabrieksgebouwen en kantoorpanden ondergaan zo’n transformatie. Ze worden op vele manieren veranderd ten behoeve van een nieuwe functie, om bijvoorbeeld te gaan fungeren als leefruimte, werkruimte, horecagelegenheid of bibliotheek. Waardig is het als de oude architectuur in meerdere of mindere mate zichtbaar blijft en de nieuwe doelbestemming blijft verwijzen naar het verleden.

Architect gewenst voor uw herbestemmingsproject?

Heeft u zelf een herbestemmingsproject voor ogen waarvoor u een architect wilt inschakelen, neem dan vrijblijvend contact op met Lokaal 18b2. Wij denken graag met u mee over de ongetwijfeld vele mogelijkheden die er bestaan uw oude pand om te vormen tot een moderne ruimte met een nieuwe functie.

Contact