Direct contact? Bel: 035 - 303 86 00

HomeDuurzaam wonenIsolerenVloerisolatie op bodem kruipruimte

Vloerisolatie op bodem kruipruimte

In uw woning is begane grondvloer nog niet of nauwelijks geïsoleerd. Ondanks dat warme lucht opstijgt en het meeste hiervan door het dak naar buiten verdwijnt, kun je flink besparen op het isoleren van de begane grondvloer. De ruimtes op de begane grond (vaak woonkamer, keuken) zijn de meest en langst verwarmde ruimtes van de woning. Juist op deze plek isoleren is een goede manier om te besparen op energie en het woonkomfort van de woning te verhogen. Uw woning zal sneller over een behagelijke temperatuur beschikken en de warmte langer vasthouden.

In sommige huizen is de kruipruimte niet begaanbaar, en is het maken van een luik of groot gat is duur of niet mogelijk. U kunt er dan voor kiezen om de bodem van de kruipruimte ta laten isoleren. Dit geeft een kleinere besparing en minder wooncomfort dan isoleren op de onderzijde van de vloer, maar heeft weldegelijk zin.

Deze maatregel kan in bewoonde toestand uitgevoerd worden, en kan meestal in één dag worden uitgevoerd. Bij het isoleren van de kruipruimte bodem worden er gaatjes in de muur of vloer geboord, waardoor isolatiemateriaal naar binnen gespoten kan worden. Het isolatiemateriaal wat hiervoor gebruikt wordt bestaat vaak uit EPS (dit materiaal kan goed tegen vocht) in de vorm van vlokken, korrels of parels.

KOSTEN, BESPARING EN TERUGVERDIENTIJD
Kosten, inclusief BTW en montage € 100,-
Besparing in kosten per jaar € 100,-
Terugverdientijd in jaren incl. montage  10 jaar

Bijzonderheden: Door de bodem van de kruipruimte te isoleren moet er een vrije hoogte van minimaal 20 centimeter aanwezig zijn. Let goed op dat de kruipruimte goed kan blijven ventileren, de kruipruimte kan dus niet helemaal vol gespoten worden.