Direct contact? Bel: 035 - 303 86 00

HomeArchitectenbureauGeen Coronastop voor Lokaal 18b2

Geen coronastop voor Architectenbureau Lokaal18b2

Door het coronavirus ligt het openbare leven voor een groot deel plat. Toch draaien veel bedrijven nog steeds door. Ook Architectenbureau Lokaal18b2 houdt de deuren open, al gaan de zaken net iets anders dan normaal.

Lokaal18b2 draait door

Eigenaar Gea van der Horst: “Natuurlijk merken we de impact van de coronacrisis. We moeten onze werkwijze aanpassen, maar we hebben het nog steeds erg druk met lopende projecten en met nieuwe aanvragen. Er zijn veel mensen die iets aan hun woning willen veranderen. Juist nu ze vaak noodgedwongen thuis zitten, hebben ze behoefte aan extra ruimte, een betere indeling of een goede werkkamer. Daar denken we graag in mee! Met wat creatieve oplossingen kan dat prima. 

Zoveel mogelijk online

Normaal gesproken spreken we bij opdrachtgevers thuis af of bij ons op kantoor. Nu doen we dat online. Alleen Arthur, onze bouwkundige architect, gaat nog regelmatig op pad om de bouwlocaties te bezoeken en ter plekke te kijken of alles goed verloopt. Dat kan nu eenmaal niet anders. De lopende projecten moeten gewoon worden afgerond en gelukkig is er geen bouwstop.  

Tot de bouw daadwerkelijk start kunnen we alles online doen. Het traject om van een eerste idee naar een compleet ontwerp te komen ziet er in grote lijnen altijd hetzelfde uit. Het begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een offerte. Daarna komt de rest: van het aanvragen van vergunningen, tot het maken van schetsontwerpen en de detaillering ervan. 

Zo ziet een online ontwerptraject eruit

Het grote verschil is dat we de opdrachtgever nu niet meer face-to-face ontmoeten, maar online in de cloud. Normaal gesproken neem ik mijn laptop mee als ik naar een opdrachtgever ga om verschillende voorstellen en ontwerpen te laten zien. Nu stuur ik via de mail een link waarmee de opdrachtgever op het afgesproken tijdstip deel kan nemen in een online meeting. Dat werkt heel handig. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een laptop en een internetverbinding.

We gebruiken een visueel ingestelde tool waarmee je goed documenten, afbeeldingen en ontwerpen kunt delen. De klant kan zo meekijken met onze ontwerpen en plattegronden en kan zelfs de besturing van het scherm overnemen om zelf door een 3D ontwerp heen te lopen. Dat maakt de meetings erg interactief. We kunnen zo heel snel en gericht overleggen. 

Aan alles is gedacht!

In de laatste fase van het ontwerpproces doen we altijd een voorstel voor kleuren en materialen. Bij Lokaal18b2 hebben we een grote bibliotheek met allerlei stalen waaruit de opdrachtgever gericht een keuze kunnen maken. Om dat te kunnen doen willen ze de materialen natuurlijk wel kunnen aanraken, zien en voelen. Ook daarvoor hebben we een creatieve oplossing bedacht. We maken een pakket van alle bij de opdrachtgever passende monsters, stalen en samples en zorgen dat die veilig bij de opdrachtgever afgeleverd wordt. 

Meer weten?

Heb je plannen voor een verbouwing of renovatie? We vertellen je graag meer over de online dienstverlening van Lokaal18b2. Neem gerust contact met ons op.

Ik wil meer weten!